FAQ

FAQ

(FAQ) Frequently asked questions  – ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

 • Kako da odaberem ime domena?

  Koliko domen ime (domain name) utiče na poziciju prilikom rangiranja kod pretraživača. MNOGI SMATRAJU DA JE IME DOMENA JEDNA OD NAJVAŽNIJIH STVARI. Alternativa je da odaberete lako pamtljivo ime domena na štetu optimizacije i POZICIJI na pretaživačima (što možete nadoknaditi google adwords kampanjama...).

  Čest i logičan slučaj je da firma bira svoje ime u nazivu domena.
  Primer: www.vasafirma.com , što nije loše rešenje, ali uzevši u obzir da pretraživači daju naglasak na ključne reči u imenu domena, vredi razmisliti o nekoj kombinaciji imena vaše firme i najbitnije ključne reči, pri čemu je važno reći da pretraživači prednost daju prvom terminu u odnosu na poslednju reč u imenu... Zato je donji primer najpreporučljiviji...
  Primer: www.kljucna-rec-vasa-firma.com (google pretraživač, crtice izmedju termina, tretira kao razmak pa dobijamo više ključnih reči nego da smo domen nazvali www.kljucnarecvasafirma.com

 • Od čega zavise cene?
  Nenad laki07-07-2016

  CENE ZAVISE OD

  • Broja stranica i broja jezika...
  • Da li imate spreman tekst i slike ili to prepuštate nama (usluge pisanje-tekstova-copywriting)
  • Da li sami ažurirate sajt (dobijate mali tutorial) ili to želite da radimo mi uz redovan BEKAP (ukoliko platite hosting preko nas...)
  • Da li želite bolju poziciju na pretraživačima što zahteva dobru SEO optimizaciju (optimizacija za pametne uredjaje Android i IOS je podrazumevana opcija i sve teme su REPOSITORY i optimizovane za sve uredjaje i rezolucije) !
  • Da li ODMAH ŽELITE PRVU POZICIJU NA GOOGL-U (nudimo Vam pokretanje i održavanje googl AdWords kampanja…)
 • Kada uraditi redizajn a kada izradu novog sajta?

  Redizajn je potreban ukoliko želite da izmenite izgled sajta a funkcionalnost se znatno ne menja. Ukoliko su izmene velike, onda je bolja opcija novi sajt.

  Novi sajt predlazemo i u slucajevima kada postojeca skripta (recimo sajt u Flashu ili CMS) ometa optimizaciju tj. indexiranje od strane pretrazivača pa je sajt lose pozicioniran na pretraživačima.

 • Kako da pozicioniram sajt na pretraživačima?
  Nenad laki07-07-2016

  Neko je lepo rekao: TA VAM VREDI I NAJLEPSI I NAJSKUPLJI SAJT AKO ZA NJEGA NIKO NE ZNA". U tom smislu predlažemo:

  1. Trajnu SEO (Search Engine Optimisation) optimizaciju koja rezultate daje posle 60-180 dana i cena je oko 150-200 evra nakon dovedemo sajt u prvih 10-20 na googl-u i to održavamo.
  2. Adwords kampanje gde se rezultat vidi odmah i cena je minimum 15 evra mesečno gde je naša preporuka 1-3 evra na dan dakle 30-90 evra mesečno
 • Koje ključne reči da odaberem kao najvažnije?

  Optimizacija sajta za pretraživače nastupa tek nakon što odredite ključne reči za koje je presudno da se vaš sajt pojavi na prvoj strani spiska koji pretraživač izbaci. Zato bi tom procesu trebalo posvetiti dosta vremena pre početka procesa koji nazivamo optimizacija sajta.
  Prema istraživanjima preporučujemo da u toku procesa koji nazivamo optimizacija sajta pronalaženje pravih ključnih reči obavite u sledećim fazama:

  Promislite dobro po kojim će ključnim rečima ljudi preko pretraživača tražiti proizvode ili usluge koje nudite na sajtu. Razmatranje prvo morate raditi odvojeno za svaku Web stranu vašeg sajta, a zatim i zbirno za ključne reči koje ćete u toku procesa koji nazivamo optimizacija sajta ponoviti na svim ili većini Web strana vašeg sajta.

FAQ

Summary
FAQ Pitanja
User Rating
4.5 based on 8 votes
Service Type
FAQ Pitanja
Provider Name
univerzalsoft,
16 oktobra 90,Smederevo,Srbija-11300,
Telephone No.064/4966-577
Area
Srbija
Description
Česta pitanja i odgovori oko webdizajna domena i hostinga, redizajna pozicioniranja i seo optimizacije itd