Povećanje posećenosti seo

Povećanje posećenosti seo

Povećanje posećenosti seo

SEO OPTIMIZACIJA = POVEĆANJE POSEĆENOSTI PRE SVEGA

SEO (Search Engine Optimization) – TRAJNA!

Kada se pomene SEO mnogi odmah pomisle na googl ADWords ili FB kampanje ali postoji i tzv. TRAJNA SEO Optimizacija koju mi obično radimo uporedo sa recimo ADWords kampanjom jer nam ona daje statistiku šta korisnike najviše zanima a vazano za našu ponudu i delatnost. Da bi se efekti TRAJNE SEO OPTIMIZACIJE videli potrebno je da prodje oko 180 dana pa i više i vremenom se naš sajt penje u rezultatima pretrage. Na trajnu optimizaciju utiču mnogi faktori ali bi opisivanje detalja oduzelo ne jednu nego 10 ovakvih strana a to nama nije cilj. Dakle nudimo da pokrenemo ADWords kampanju i da ujedno uradimo REDIZAJN SAJTA I URGENTNO POZICIONIRANJE POMOĆU ADWORDS KAMPANJE!!!! MNOGE LJUDE OD CELE OVE PRIČE JEDINO ZANIMAJU CENE I KADA ĆE DA VIDE SEBE U PRVIH 10.

KRATAK ODGOVOR JE DA JE ADWORDS 25-50 EVRA POKRETANJE I PODEŠAVANJE, REDIZAJN SAJTA JE 50-150 EVRA I PODRAZUMEVA TRAJNU SEO OPTIMIZACIJU KOJU AKO DOBACIMO DO PRVIH 10 NAPLAĆUJEMO PAR DESETINA EVRA DA VAS TU I ODRŽIMO.

Povećanje posećenosti seo


NEKA SAZNANJA KOJA JE GOOGL NAJAVIO I KOJA TRENUTNO PRIMENJUJE 

  • Proces poboljšanja kvaliteta tekstova (content writing i copywriting). Tekstovi moraju biti unikatni a slogani seo friendly
  • Brzina učitavanja a koja zavisi od web hosting paketa je veoma važna stavka u SEO optimizaciji i pozicioniranju kao i SSL sertifikat (https:// secure protokol je od Jula 2018 obavezan...)
  • Vreme koje posetioci provedu na vašim stranicama je takođe bitna stavka
  • Page Rank a koji je u startu zavisio od toga koji vas externi sajtovi linkuju (nije isto ako vas linkuje BBC, Guardian ili neki lokalni web oglasnik…)
  • Broj poseta je nekada imao veiku ulogu kao i ključne reči koje ste unosili besomučno ali to se vremenom izmenilo do te mere da neki pretraživači ključne reči uopšte i ne razmatraju…
  • Da li je sajt optimizovan za pametne uređaje i jeli mobile friendly i ima li Repository-Responsive templates-temu… Kako se vidi na svim platformamam i uredjajima tj rezolucijama (ovo je iniciralo MOBILLEGEDON 1,2  a sprema se i sledeći deo te googl rutine da poboljša svoj fenomenalni algoritam koji je na nivou veštačke inteligencije i koji razvijaju godinama. Zaista nešto najbolje danas!)
  • Ime domena, imena linkova, koliko je sajt star, ima li nedozvoljeni sadržaj i mnogo mnogo dr faktora

ZAŠTO JE VAŽNA SEO OPTIMIZACIJA I VISOKA POZICIJA

seoUzmite u obzir svoje vlastite navike pretraživanja Interneta. Kada želite pronaci informacije, prvo što pomislite je googl i ostali pretraživači, jer to je najbrži i najlakši nacin da ga dobijete. Nakon što su se rezultati pretraživanja objavili, Vi ćete vrlo verovatno (statistike kažu da 70% korisnika ima tu naviku) daleko više verovatno linkovima na prvoj stranici rezultata jer su najrelevantniji za ono što tražite i omogućiti vam da najjednostavnije pronadete ono što tražite. MNOGIM KORISNICIMA JE FEJS JEDINO ŠTO ZNAJU ALI NEKA NJIH ZA SADA TAMO!

Povećanje posećenosti Search Engine Optimisation – SEO I ADWORDS

Zbog sve veće konkurencije i sve više sajtova sa sličnom tematikom koju donosi i Vaš sajt optimizacija je trežak i dugotrajan proces kako biste dosli u prvih 10. Postoji i prečica kako mi to popularno nazivamo a to su placeni google adwords oglasi pomoću kojih imate zagarantovanu poziciju u prvih 10 na googlu. AKO IPAK ŽELITE I FACEBOOK KAMPANJU POGLEDAJTE NEŠTO O TOME