Avast Premium Security (1 Uređaj, 1 Godina) – Globalna Licenca za PC

19.00 

Da li je Windows defender koji dobijate uz sam Windows 10 zaista dovoljan.? Rekao bih da nije jer nemamo Firewall niti Antimalware niti neke opcije koje mogu da učine da se zaista opustimo i osećamo bezbedni dok radimo!

Zaštitni zid i filtriranje neželjene pošte spadaju u popularne dodatke, a Avast Internet Securiti ih ima. Takođe dodaje zaštitu od ransomvare-a da spreči modifikovanje važnih datoteka i funkciju peskovnika koju stručnjaci mogu koristiti za ispitivanje sumnjivih datoteka.

Nakon su mi hakovali steam nalog sa oko 100 kupljenih igrica odlučio sam se da kupim svima iz štamparije jedno ne tako skupo ali istovremeno i pouzdano softver rešenje i to je upravo Avast Premium Security

⌛POPUST TRAJE JOŠ!

Opis

Šta je potrebno za promociju jednostavnog antivirusa u status bezbednosnog paketa? Zaštitni zid i filtriranje neželjene pošte spadaju u popularne dodatke, a Avast Internet Securiti ih ima. Takođe dodaje zaštitu od ransomvare-a da spreči modifikovanje važnih datoteka i funkciju peskovnika koju stručnjaci mogu koristiti za ispitivanje sumnjivih datoteka. Međutim, neke korisnike mogu zatrpati mnoge očigledne bonus funkcije za koje se ispostavlja da zahtevaju dodatnu naknadu.

Ostale zajedničke funkcije Klikom na dugme Smart Scan u glavnom prozoru pokreće se višestrano skeniranje sistema. Proverava dodatke pregledača, skenira aktivni malver, identifikuje probleme sa performansama, traži mrežne bezbednosne probleme, označava softver koji nema sigurnosne zakrpe i upozorava na slabe lozinke. To skeniranje je trajalo oko 10 minuta za testiranje, dok je za kompletno skeniranje sistema na malver trebalo više od dva sata da bi se završilo, što je malo duže od proseka. Vi-Fi Inspector popisuje vašu mrežu (Vi-Fi ili žičnu) i navodi sve pronađene uređaje. U modernom domaćinstvu, prepunom uređaja Internet of Things, spisak može biti prilično dugačak. Svoje nalaze prikazuje vizuelno, sa usmerivačem u sredini okruženim koncentričnim krugovima. Uređaji koji su se nedavno povezali prikazuju se u najužim krugovima. I označava sve moguće probleme sa mrežnom sigurnošću. Ova funkcija radi na sličan način kao besplatni i zasebno dostupni uslužni programi Avira Home Guard i Bitdefender Home Scanner. Implementirana kao ekstenzija pregledača za Chrome i Firefok, Avastova komponenta menadžera lozinki obrađuje sve osnove. Obuhvata akreditive dok se prijavljujete na zaštićene veb lokacije i nudi ih da ih ponovo reprodukujete kada ih ponovo posetite. Obrađuje više skupova akreditiva za istu lokaciju, a obrasci za prijavu na dve stranice ne stvaraju mu probleme. Avast ne nudi kompletan sistem za popunjavanje obrazaca, ali će podatke o kreditnim karticama popunjavati u veb obrascima. Nećete pronaći napredne funkcije poput sigurnog deljenja lozinke ili dvofaktorske autentifikacije, ali ona vodi računa o osnovnim zadacima menadžera lozinki.

Funkcija Online Securiti, takođe primenjena kao proširenje pregledača za Chrome i Firefok, dodaje još jedan nivo odbrane od zlonamernih i prevarantskih veb lokacija. Označava opasne veze na stranicama rezultata pretraživanja. Možete ga koristiti za aktivno blokiranje programa za praćenje oglasa i drugih programa za praćenje da ne prikupljaju informacije o vašim aktivnostima na mreži. Njegova funkcija SiteCorrect počinje kada pogrešno pišete popularno ime domena, čuvajući vas da ne smete da štampate na sajtovima. Iznova ste čuli kako je važno instalirati sva sigurnosna ažuriranja. Ali redovno ažuriranje može biti tako frustrirajuće! Kada pokrenete aplikaciju, želite da je koristite, a ne da trošite vreme na predloženo ažuriranje. Avastova komponenta Softvare Updater radi u pozadini da locira aplikacije sa nedostajućim sigurnosnim zakrpama; možete i ručno da pokrenete skeniranje kad god želite. Samo kliknite na dugme da biste automatski instalirali sve pronađene ispravke. Polako! Naravno, moglo bi biti još lakše; ako uključite Automatsko ažuriranje, sve se dešava potpuno bez interakcije korisnika. Ali postoji kvaka; uključivanje te funkcije zahteva nadogradnju na Avast Premier mega-suite. Ova komponenta je sasvim u redu bez potpune automatizacije.

Robusni zaštitni zid

Dakle, šta dobijate nadogradnjom sa besplatnog antivirusa na puni paket bezbednosti? Za početak, paket dodaje robusnu komponentu dvosmernog zaštitnog zida. To je srce većine apartmana – antivirusni i lični zaštitni zid. Za testiranje zaštitnog zida koristim fizički računar koji je konfigurisan za povezivanje putem DMZ porta rutera, što ga efikasno povezuje direktno sa Internetom. Kada sam izazvao sistem za testiranje skeniranjem porta i drugim testovima zasnovanim na vebu, ispravno je stavio sve portove u stealth režim, tako da ih spoljni napadači ne mogu ni da vide. Ovo nije sjajan podvig, s obzirom da to može učiniti samo zaštitni zid Vindovs. Važno je samo ako proizvod ne uspe da uradi ono što ugrađeni zaštitni zid može. Drugi glavni zadatak ličnog zaštitnog zida je osigurati da programi ne zloupotrebljavaju pristup vašoj mreži i Internet vezama. Komponente zaštitnog zida u Nortonu i Kasperskiu konfigurišu dozvole za poznate programe i paze na nepoznanice donoseći sopstvene bezbednosne odluke. Odobravam; oslanjanje na korisnika da donosi važne bezbednosne odluke je loša ideja. Ostali zaštitni zidovi drugačije se bave nepoznanicama. Na primer, adavare antivirus podrazumevano podrazumeva da samo dozvoljava sav saobraćaj. Panda dozvoljava odlazne veze, ali blokira neželjene dolazne veze. Za kontrolu programa, Avast podrazumevano koristi režim koji se zove Auto-Decision, što znači da (poput Nortona) donosi sopstvenu odluku o svakom novom programu. Za testiranje, pokušao sam da pređem u režim Pitaj. To nije rezultiralo mnoštvom iskačućih prozora o unutrašnjim Vindovs komponentama, jer je Avast već kreirao pravila za te komponente u režimu automatskog odlučivanja.

Title

Go to Top