2017-te saznali smo da postoje „neke“ LEGALNE REFURBISHED OEM Windows 10 licence koje su jeftinije a validne i legalne i nakon iskustva tog novinara (uz naša, koja su bila pozitivna i skoro identična) vrlo brzo smo uvideli njihovu validnost ali i shvatili činjenicu da su to licence za fizička lica!

Početkom sl. godine UNIVERZALSOFT zvanično postaje Microsoft distributer refurbished licenci nakon smo položili  potrebne ispite i priložili potrebne linkove i detalje a evo i slike u prilog tome!

ŠTA SU DAKLE TO REEFURBISHED OEM PRODUCT KEYS?

KRENIMO OD DELA TEKSTA KOJI PRENOSI CITAT IZ NOVINA KOJI KAŽE: … prema njihovim rečima Microsoft je otvorio “ prozor” tj. priliku za potrošače koji kupuju refurbished računare. Svi znamo šta znači refurbished računar, računari koji nisu novi i sastavljeni su od korišćenih komponenti. Prema rečima novinara Econimic Timesa ovo se može smatrati kao “ hrabar korak softverskog giganta” , drastično smanjenje cena svojih softverskih licenci za refurbished računare, koje možete kupiti kod registrirovanih “ refurbishers” -a… Postoje dve vrste REFURBISHED licenci COMERCIAL I CITIZENSHIP gde su ove prve malo skuplje ali ih mogu koristiti i pravna lica dok ove druge su namenjene pre svega HUMANITARNIM I NEPROFITABILNIM ORGANIZACIJAMA, CRKVAMA I AKDEMSKIM INSTITUCIJAMA ALI I SIROMAŠNIM FIZIČKIM LICIMA …

EVO JOŠ MALO ISTORIJATA…

Tako da je još davne 2007 godine Microsoft proširio svoja refurbished pravila u korist firmi koje žele obnoviti i ponovno prodati svoje stare računare, novim kupcima. Tada se program zvao malo drugačije, Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) program, koji je u početku bio zamišljen samo za dobrotvorne ustanove, obrazovne ustanove i neprofitne organizacije.

Kako je to i kada počelo!
Još daleke 2004. godine Microsoft sprovodi jedinstveno istraživanje u saradnji sa Gartnerom, gde je utvrđeno da je tada bilo na tržištu 150 miliona Windows računara od kojih je na oko 20 miliona, napravljen refurbished, a zatim su preprodani novom kupcu. Da bi 3 godine kasnije 2007 ustanovili da postoji 28 miliona Windows računara koja su refurbished, u tom trenutku to je bilo oko 10% ukupnog svetskog tržišta personalnih računara pa nije teško doći do zaključka jeli ovo legalno ili ne! Za sve skeptike dajemo slike da smo mi refurbished partneri na dnu oglasa. .. možete nas i pitati za detalje ALI POŽURITE, mesećne kvote nisu neograničene!

KOJIH TO SVE LICENCI  IMA (evo kako to opisuju neki časopisi sa prostora exYU)?

Microsoftovi registrovani “Refurbisher”-i imaju pristup komercijalnim licencama koje se odnose na pojedinca i poslovne subjekte kao i tkzv. “Citizenship” licencama, a to su grupe kupaca, kao npr. obrazovne institucije, škole, neprofitne organizacije, kupci sa niskim prihodima (ovde bi mogli spadati i svi mi, zar ne?), i ostalim Microsoft “approvement” korisnicima. Dostupan softver uključuje Windows 7/10 Professional, Windows Multipoint Server 2011 Premium, i Microsoft Office 2010 Home & Business.

KAKO SE TO ZAVRŠILO?

NA Internetu smo našli jeftinije licence od pomenutih REFURBISHED (A KOJE NAM TADA DAJE MICROSOFT) … Vrlo brzo našli smo validnog MS PARTNERA I UK DISTRIBUTERA a koji nam daje VALIDNE I LEGALNE KLJUČEVE (na veliko imamo popuste i nakon 6 meseci testiranja odabrali smo UK distributera)!

MICROSOFT WINDOWS 10 PRO & OFFICE 2016/2019 – LEGALNE OEM DIGITAL LICENSE!
 

POGLEDAJTE JOŠ I KAKO AKTIVIRATI WINDOWS 10 PRO I MICROSOFT 2016 PRO (unosom product key-ključa ili telefonskom aktivacijom)